top of page
SAYFA NUMARALARI ve KONULAR
Resim1.png
SİLAH EMNİYETİ - DEVİR TESLİM

BANKA ŞUBE GÜVENLİĞİ KURSU

collegium.png
sunu%20bannerhg_edited.png

2. DERS 7 SAYFA

BANKA ŞUBE GÜVENLİĞİ

SONRAKİ SAYFA İÇİN VİDEO BİTTİĞİNDE AŞAĞIDAN NUMARA SEÇİNİZ

PLUSECON

H.R. & Security Consultancy

Videoyu başlatmak için üstündeki oka tıklayın

SİLAH DEVİR TESLİM PROSEDÜRÜ

Doldur boşalt istasyonunda silah kontrolü yapmak için önce şarjör çıkarılır. Çıkarılmış olduğunu teyit için bir parmak şarjör yuvasına sokulur ve kontrol edilir. Sonrasında silaha birkaç kez kurma işlemi uygulanır. Namlu giriş yatağında mermi kalıp kalmadığı gözle kontrol edilir. ‘’nasıl olsa dün ben teslim ettim, kontrole gerek yok’’ gibi bir düşünce ve hataya asla düşülmemelidir.

Silah kontrolü yukarıda belirtildiği gibi ancak doldur boşalt istasyonu önünde yapıldıktan sonra, son eylem olarak silahın ucu doldur boşalt varilinin içine sokularak tetik düşürülmelidir.

Silah kontrolü sonrasında, nasıl olsa silah temiz denilerek horoz yavaşça kapatılıp kılıfa konulmamalı ve doldur boşalt variline tetik düşürülmelidir. İğne zarar görmesin gibi saçma inanç ve alışkanlıklar felaketi getirebilir.  Tetik düşürmenin amacı, her kontrolü yapmamıza rağmen, kaza ile namluda mermi kalmışsa, kontrollü ve tehlikesiz bir şekilde patlamasını sağlamaktır.

Tetik düşürme sonrasında şarjör yerine takılır ve silah kurulmadan emiyete alarak kılıfa konulur. Görev sırasında asla silahla oynanmaz. Silah kılıfından sadece kullanılması gerektiği ve devir teslim öncesinde çıkarılabilir.  Nerede ve ne yetki ile kullanılabileceği ise ilerideki derslerde açıklanacaktır.

Silah emniyet kuralları şunlardır ve mutlaka uyulmalıdır;

1.Silah her zaman dolu kabul edilir.

2.Namluya mermi sürülmüş halde kılıfta silah taşınmaz.

3.Şarjörünüzde kaç merminiz olduğunu mutlaka bilmeniz gerekir. Şarjörün arkasındaki deliklerden kaç merminiz olduğunu görebilirsiniz.

4. Silah kılıf dışında iken namlu mutlaka emniyetli bir yere bakmalıdır.

5. Ateş etmeyi düşündüğünüz yer ve kişi dışında namlu kimseye çevrilmez.

6.  Parmak tetik yuvasına sadece ateş edileceği zaman sokulur.

7. Silah her el değiştirdiğinde silah kontrolü yapılmalıdır.

8. Bakması ya da incelemesi için silah kimseye verilmez.

9.  Silahınız var ise aynı zamanda hedef olduğunuz unutulmamalıdır. Rakipler olay anında önce silahlı kişiyi ekarte edecektir.

10.  Etrafınız kalabalıkken el silah kılıfı üzerine konularak silah emniyete alınır.

bottom of page